A do të vdesë bota e magjepsur me ty, nga Antonio Machado

A do të vdesë bota e magjepsur me ty

Ku varet kujtesa
Për të pastruar frymët e jetës
Hijet e bardha të një dashurie të parë
Një zë që ka ngecur në zemrën tënde, dora
Që kërkoje të rrëmbeje në ëndrrat e tua
Dhe çdo dashuri
Që ra në shpirt deri në fund të qiellit?
A do të vdesë bota jote me ty
Jeta e vjetër që ti e ribëre sipas mënyrës tënde?
A ka punuar kudhra dhe kasollja e shpirtit tënd
Për pluhur dhe hi?
A do të vdesë bota e magjepsur me ty, nga Antonio Machado
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Piktura, Nje vizion i cuditshem nga @alessandro_sicioldr

Comments

Popular Posts