Amor Fati nga Jane Hirshfield

Shpirt i vogël

Ti je endur
Për një kohë të gjatë
Pyjet që të gjithë të terrtë tani
Me zogj dhe me sy
Më pas një dritë, një kabinë, një zjarr, një derë që qëndron e hapur
Përrallat të paralajmërojnë:
Mos shko aty
TI QË MUND TË HASH DO TË TË HANË
Ti futesh. Ti ngjallesh
TI KËRKON TË KESH KËMBË
TI KËRKON TË KESH SY
TI KËRKON TË KESH FRIKËRA
Amor Fati nga Jane Hirshfield
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts