Cerdhime parfumesh vigane - Nga Alda Merini

Nata, nese nuk do te ishte e atyperatyshme

Nuk ka kohe ta mbuloje endrren
Syte e mi jane fener
Dhe ti fryma qe i mbulon ato me re
Ti je ne zemren e gjithekujt
Oh zambake i vogel
Dhe sapo thonjte e kane grire te ftohtin e dimrit
Ti do te kthehesh
Ne nje mjekerdhi (bime) te cerdhuar
Per te me bere mua te lumtur
E etur kupa jote e fildishte
Te etura testikujt e deshirave te tua
Dhe gishterinjte e mbushura me kumbulla
Cerdhime parfumesh vigane
Nga Alda Merini
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts