Çfarë nuk duhet të ekzistojë? - Nga Izumi Shikibu

Çfarë nuk duhet të ekzistojë

Në këtë botë
Ajo që harron
Apo ajo që harrohet?
Çfarë është më mirë
Të dashurosh
Atë që ka vdekur
Apo të mos shikosh tjetrin
Kur jeni gjallë?
Çfarë është më mirë
Dashnori i largët
Për të cilin dëshirohesh
Apo atë që shikon përditë
Pa dëshirë?
Çfarë është më e pabesueshme
Midis gjërave të pandryshueshme
Pragjet e shpejta
Lumin që vërshon
Apo këtë botë njerëzore?
Nga Izumi Shikibu
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Imazhi @abreupaulo

Comments

Popular Posts