Dashnori nga Paul Eluard

Ajo po qëndron mbi qëpallat e mia

Flokët e saj tek flokët e mi
Ajo ka ngjyrën e syve të mi
Ajo ka trupin e dorës sime
Ajo mbështillet në hijen time
Si një gur kundrejt qiellit
Ajo nuk do t’i mbyllë kurrë sytë e saj
Dhe ajo nuk më lë që të fle
Dhe ëndrrat e saj në dritën e shkëlqyer
E bëjnë diellin që të avullojë
Dhe unë qesh dhe qaj dhe qesh
Flas kur nuk kam asgjë për të thënë
Dashnori nga Paul Eluard
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Piktura, Puthja, 1895, Edvard Munch

Comments

Popular Posts