Dhe tani vera eshte larguar - Arseny Tarkovsky

Dhe tani vera eshte larguar

Sikur te mos kishte ardhur kurre
Eshte ende ngrohte kur bie dielli
Por nuk mjafton
Cfaredolloj gjeje qe doja qe te ndodhte
Ra mu tek duart e mia
Si nje gjethe me pese gishterinj
Te drejtet dhe te padrejtet luajten pjesen e tyre dhe u dogjen ne drite
Por nuk mjafton
Jeta me palosi pas kurrit te saj
Dhe me mbrojti nga prangat
Kisha nje fat kaq te mire
Por nuk mjafton
Gjethet e mia duhet te mprehen ende
Deget e mia nuk jane thyer ende
Dita eshte e qarte si bari
Por nuk mjafton
1967, Arseny Tarkovsky
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Fotografia @equestrian_force

Comments

Popular Posts