Dikur shpirti ishte i persosur dhe kishte krahe. Por shpirti i humbi krahet dhe ra ne toke ku mori nje trup tokesor, tani, teksa jeton ne kete trup ku nuk mund te shihet asnje shenje e jashtme krahesh, por rrenjet e kraheve te tij jane ende atje...

Dikur shpirti ishte i persosur dhe kishte krahe. Por shpirti i humbi krahet dhe ra ne toke ku mori nje trup tokesor, tani, teksa jeton ne kete trup ku nuk mund te shihet asnje shenje e jashtme krahesh, por rrenjet e kraheve te tij jane ende atje...dhe ne shikojme nje grua apo nje burre te bukur, shpirtit i kujtohet bukuria qe njihte dikur ne parajse dhe fillon te gufohet dhe e ben shpirtin te deshiroje te fluturoje, por nuk mundet, eshte ende shume i dobet keshtu qe ai vazhdon te shikoje qiellin, nje zog te ri, dhe humbet te gjithe interesin per boten rreth tij.

Filmi ‘Kaloresi i kupave’, 2015, regjia Terrence Malick

Comments

Popular Posts