Dite e bukur, 1942, Arseny Tarkovsky

Poshte jazeminit nje gur

Shenjon nje thesar te varrosur
Ne rruge, qendron im ate nje dite e bukur, nje dite e bukur
Plepi gri lulezon
Centifolia lulezon
Dhe lendina e qumesht
Dhe pas saj, kacavirren trendafilat
Nuk kam qene kurre
Me i lumtur sesa atehere
Nuk kam qene kurre me i lumtur sesa atehere
Te kthehem eshte e pamundur
Dhe te flas per te
E ndaluar
Se si ishte i mbushur me lumturi
Ai kopesht parajseror
Dite e bukur, 1942, Arseny Tarkovsky
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Inazhi, Visan Stefan

Comments

Popular Posts