Do ta mbyllja tani ne menyre optimiste: jeta eshte ne te vertete interesante dhe ka force terheqese per shkak se nuk ka asnje pike kuptimi. Ndaj jap gjithmone kete shembull: mund te jesh absolutisht i deshperuar, te jesh nihilist - dhe perseri te biesh ne dashuri si nje idiot.

Do ta mbyllja tani ne menyre optimiste: jeta eshte ne te vertete interesante dhe ka force terheqese per shkak se nuk ka asnje pike kuptimi. Ndaj jap gjithmone kete shembull: mund te jesh absolutisht i deshperuar, te jesh nihilist - dhe perseri te biesh ne dashuri si nje idiot.

Shkeputur nga libri “Per Francen”, Emil Cioran, perkthyer nga Balil Gjini, Zenit, 2009

Comments

Popular Posts