Ekstazi nga Paul Eluard

Jam përpara kësaj toke femërore

Si një fëmijë përpara zjarrit
Duke buzëqeshur turbullt me lotë në sytë e mi
Përpara kësaj toke ku çdo gjë lëviz në mua
Ku pasqyrat mjegullohen
Ky pasqyrat qartësohen
Duke reflektuar dy trupa nudo
Stinë më stinë
Kam kaq shumë arsye për të humbur veten
Në këtë tokë pa rrugë
Nën qiej pa horizonte
Arsye të mira të cilat i kam injoruar dje
Dhe që nuk do t’i harroj kurrë
Përprara kësaj toke ku natyra është e imja
Përpara zjarrit
Zjarrit të parë
Yll i identifikuar
Mbi tokë në qiell dhe jashtë zemrës sime
Sythi i dytë
Gjethja e parë e gjelbër
Që deti e mbulon me lundrime
Dhe dielli më në fund vjen tek ne
Jam përpara kësaj toke femërore
Si një degë në zjarr
Ekstazi nga Paul Eluard
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Piktura, Gruaja me nje papagall, 1866, Gustave Courbet

Comments

Popular Posts