Era, një ditë të shkëlqyer, thirri Shpirtin tim me një aromë jasemini - Nga Antonio Machado

Era, një ditë të shkëlqyer, thirri

Shpirtin tim me një aromë jasemini.
Në këmbim të aromës së jaseminit tim,
Unë dua të gjithë aromën e trëndafilave të tu.
Unë nuk kam trëndafila; të gjitha lulet
Në kopshtin tim kanë vdekur.
Mira atëherë, do të marr petalet e vyshkura
Dhe gjethet e verdha dhe ujërat e ujëvarës.
Era u largua. Dhe unë vajtova. Dhe i thashë vetes:
Çfarë ke bërë me kopshtin që t’u besua ty?
Nga Antonio Machado
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts