Filozofia ime është thellësisht e trishtë, por unë nuk jam një burrë i trishtuar - Nga Antonio Machado

Filozofia ime është thellësisht e trishtë, por unë nuk jam një burrë i trishtuar, dhe unë nuk besoj se trishtoj ndokënd. Me fjalë të tjera, fakti që, unë nuk e praktikoj filozofinë time me shpëton nga magjia e saj djallëzore, apo, përkundrazi, besimi im tek rraca njerëzore është më e fortë sesa analiza ime intelektuale për të; aty shtrihet ujëvara e rinisë ku zemra ime lahet vazhdimisht.

Nga Antonio Machado
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts