Flokët e tu të portokajtë në zbrazëtinë e botës nga Paul Eluard

Flokët e tu të portokajtë në zbrazëtinë e botës

Në zbrazëtinë e atyre xhamave të rëndë të heshtjes
Hije ku duart e mia të zhveshura kërkojnë imazhin tënd
Forma e zemrës tënde është kimerike
Dhe dashuria jote i ngjan dëshirës sime të humbur
O psherëtima të qelibarta, ëndrra, vështrime
Por ti nuk ke qenë gjithmonë këtu. Kujtesa ime
Është ende e errrësuar duke të të parë të vish
Dhe të shkosh. Koha i shuan fjalët, si dashuria.
Flokët e tu të portokajtë në zbrazëtinë e botës nga Paul Eluard
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts