Flutura ne orkidene e spitalit, 1945, Arseny Tarkovsky

Duke fluturuar nga hija ne drite

Ajo eshte vete edhe hije edhe drite
Nga vjen ajo
Kjo qenie
Thuajse e zhveshur nga shenjat?
Ajo duket sikur po hidhet
Ajo duhet te jete nga Azia
Nuk ka si ajo ketu
Ajo duhet te jete nga vitet e harruara
Ku nje tangture e blerte
Eshte det blu ne syte tane
Ajo betohet se do te jete pergjithmone
Por ajo nuk e mban kurre fjalen
Ajo me zor numeron deri ne dy
Kupton pak
Dhe nga i gjithe alfabeti njeh vetem dy rrokje
A
&
O
Emri i flutures eshte nje pikture e pamundur per t’u shqiptuar
Dhe perse duhet te jete ajo kaq e heshtur?
Ajo eshte shume pasqyre.
Mos fluturo ne Lindje, O, zonjeza ime!
Mos e ndiq Lindjen
Duke fluturuar nga hija ne drite
Shpirti im, perse lengon per nje vend kaq te larget?
Oh e dashura ime shumengjyreshe, e dashura ime, mos fluturo larg
Flutura ne orkidene e spitalit, 1945, Arseny Tarkovsky
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Imazhi, A jane syte e tu zambake, buzet trendafila nga Fatih Goznec

Comments

Popular Posts