Ja...kështu - Nga Rumi

Ja...kështu

Nëse ndokush të pyet
Se ç’pamje kanë
Të gjitha dëshirat tona seksuale
Ngrije fytyrën dhe thuaj
Ja...kështu
Kur ndokush të përmend hijeshinë e qiellit të natës, ngjitu mbi çati
Vallëzo dhe thuaj
Ja...kështu
Nëse ndokush kërkon të dijë se si është ‘shpirti’,
Apo se çfarë do të thotë ‘aromë Perëndie’,
Përkule kokën drejt atij apo asaj
Afroje fytyrën tënde...
Ja...kështu
Kur ndokush citon ndonjë imazh të vjetër poetik
Se si retë zbulojnë gradualisht hënën
Shkopsite nyje pas nyje mantelin tënd
Ja...kështu
Nëse ndokush pyet se si i ngriti Jezui të vdekurit
Mos u përpiq t’u shpjegosh mrekullinë
Puthmë mbi buzë...
Ja...kështu...kështu, kështu...
Nëse ndoskush të pyet se çfarë do të thotë
‘Të vdesësh nga dashuria,’ tregomë mua
Nëse ndokush të pyet se sa i gjatë jam, vrenjtu
Dhe mate me gishtat e tu hapësirën
Ndërmjet valëve të ballit tënd
Kaq i gjatë...
Ndonjëherë shpirti largohet nga trupi, dhe rikthehet
Kur ndokush nuk e beson këtë,
Eja sërish në shtëpinë time
Ja...kështu
Kur të dashuruarit rënkojnë
Ata janë duke treguar historinë tonë
Ja..kështu
Unë jam një qiell ku banojnë shpirtrat
Shiko në blunë e thellë të errët
Ndërsa flladi të rrëfen një sekret
Ja...kështu
Nëse ndokush të pyet se çfarë ka për të bërë
Ndizja qiriun në dorë
Ja...kështu
Si erdhi aroma e Jozefit te Jakobi?
Huuuuuu
Si u rikthye pshërëtima e Jakobit?
Huuuuuu
Një erë e lehtë pastron sytë
Ja...kështu
Kur të kthehet shtinjaku nga Tabrizi
Ai do të fusë kokën aty te cepi
Për të të surprizuar
Ja...kështu.’
Nga Rumi
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts