Kenge dashurie per Lucinda-n, Langston Hughes

Dashuria

Eshte nje kumbull e pjekur
Qe rritet ne nje peme vjollce
Provoje nje here
Dhe magjia e magjepsjes se saj
Nuk do te te lere kurre
Dashuria
Eshte nje yll vezullues
Qe shkelqen ne qiejt e larget jugor
Shiko fort
Dhe flaka e saj djegese
Do te t’i lendoje syte gjithmone
Dashuria
Eshte nje mal i larte
I zymte ne nje qiell me ere
Nese
Nuk do te mbetesh pa fryme
Mos u ngjit shume lart
Kenge dashurie per Lucinda-n, Langston Hughes
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts