Kenge shiu ne prill, Langston Hughes

Lere shiun qe te te puthe

Lere shiun qe te rrahe mbi koken tende
Me pika lengjesh te argjendta
Lere shiun te te kendoje nje ninulle
Shiu krijon pellgje ne krah te rrugeve
Shiu krijon pellgje te rrjedhshem ne ulluqe
Shiu kendon nje kenge te vogel gjumi mbi catine tone naten
Dhe une e dua shiun
Kenge shiu ne prill, Langston Hughes
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Skulptura, Pika gjigande e shiut mbi nje fytyre burri, ndodhet ne Ukraine dhe e realizuar nga Nazar Bilyk

Comments

Popular Posts