Kthimi nga Salvador Novo

Shetitore e vjeter e trishte ku mendohen pemet

Ku rete blu infektohen me thyerjen e tyre
Dhe ku trendafili mbeshtetet tek era qe fle
Po te sjell dhimbjen time
Po te jap lotet e mi
Jam kthyer
Jam i njejti
E njejta etje qe me pikellon mua
Dhe e njejta kenge qe kap veshet e mi
Dhe une jam ai qe dashuron minutin qe largohet
Edhe pak ngasherima brenda zemres
Jam kthyer
Tek heshtja jote vjeshtore
Kam kerkuar me kot gjurmet e mia midis te gjitha gjurmeve
Dhe iluzioni im eshte nje gjethe e vdekur nga ato qe po shkundte era
Nga ato te arezuara nga dielli
Kthimi nga Salvador Novo
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts