Kur largohesh ti nga W.S. Merwin

Kur largohesh ti era kërcet në veri

Bojaxhinjtë punojnë gjithë ditën, por kur perëndon dielli boja bie
Duke treguar muret e zinj
Ora ecën mbrapsht duke goditur të njëjtën orë
Që nuk ka asnjë vend ndër vite
Dhe natën i mbështjellë në një shtrat hiri
Zgjohem me një frymë
Është koha kur rritet mjekra e të vdekurve
Kujtohem se po bie
Se jam arsyeja
Që fjalët e mia janë rezervat që nuk do të jenë kurrë
Si mënga e palosur e djalit me një krahë
Kur largohesh ti nga W.S. Merwin
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts