Kurba e syve të tu nga Paul Eluard

Kurba e syve të tu përqafon zemrën time

Një unazë ëmbëlsie dhe vallëzimi
Aureolë kohe, qiri nokturn
Dhe nëse nuk e di më se çfarë kam jetuar
Është sepse sytë e tu nuk kanë qenë gjithmonë të mitë
Gjethet e ditës dhe myshku i vesës
Kallamishtet e flladit, buzëqeshje të parfumosura
Krahë që mbulojnë botën e dritës
Anije të ngarkuara me qiell dhe det
Gjahtarë tingulli dhe burim ngjyrash
Parfume të mbyllura në një tufë agimesh
Që shtrihet përgjithmonë në kashtën e yjeve
Duke qenë se dita varet nga pafajësia
E gjithë bota varet nga sytë e tu të dëlirë
Dhe i gjithë gjaku im rrjedh nën vështrimin e tyre.
Kurba e syve të tu nga Paul Eluard
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts