Larg nga C. P. Cavafy

Do te doja te flisja per ate kujtim

Por tani ai ka vdekur me kohe
Sikur te mos kishte mbetur asgje
Sepse ai eshte larg
Ne vitet e para te rinise sime
Lekura, sikur te ishte bere prej jazemini
Ate gusht - a ishte gusht?
Mbremje
Me kujtohen vetem syte
Ato ishin, do te guxoja te thoja, blu
Ah po, blu:
Nje blu e thelle, safir
Larg nga C. P. Cavafy
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts