Mengjes vere nga Mary Oliver

Zemer

Te pergjerohem
Eshte koha qe te kthehesh
Nga erresira
Eshte mengjes
Kodrat jane roze
Dhe trendafilat
Cfaredolloj gjeje
Qe ato kane ndjere
Tek lugina e nates
Tani po hapin
Fustanet e tyre te embla
Gjethet e tyre
Po shkelqejne
Perse je e javashte?
Sigurisht qe ti e ke pare kete
Njemije here
Qe nuk mjafton as sa gjysma
Lere boten
Qe te beje cfare te doje me ty
E shkelqyer sic eshte
Me mister
Dhe me dhimbje
E magjepsur
Me te zakonshmen
Mengjes vere nga Mary Oliver
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts