Mungesa nga Paul Eluard

Të flas mbi qytete

Të flas mbi fusha
Goja ime është kundër veshit tënd
Dy anët e murit përballen
Zëri im që të njeh ty
Të flas për përjetësinë
O qytete kujtime qytetesh
Qytete të zhveshura me dëshirat tona
Qytete herët dhe vonë
Qytete të forta qytete intime
Të zhveshura nga të gjithë bërësit e tyre
Mendimtarët e tyre fantazmat e tyre
Peisazh i drejtuar nga smeraldi
Jetojnë të gjallë gjithnjë të gjallë
Grurin e qiellit mbi tokën tonë
Ushqen zërin tim unë ëndërroj dhe qaj
Unë qesh dhe ëndërroj ndëmjet flakëve
Ndërmjet grumbujve të rrezeve të dritës
Dhe mbi trupin tim trupi yt shtrin
Shtresat e paqyrës së tij të qartë.
Mungesa nga Paul Eluard
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Skulptura, Adhurimi, 1903, Stephan Sinding

Comments

Popular Posts