Ne kemi krijuar natën nga Paul Eluard

Ne kemi krijuar natën

Unë mbaj dorën tënde dhe shikoj
Të mbaj me të gjitha fuqitë e mia
E skalis në shkëmb yllin e fuqive të tua
Brazda të thella ku fruton mirësia e trupi tënd
Unë thërras zërin tënd të fshehur zërin tënd publik
Unë buzëqesh ende me guran krenare
Që ti e trajton si lypëse
Çmenduria që ti respekton thjeshtësia ku ti lahesh
Dhe në kokën time që përkulet ëmbëlsisht me tënden me natën
Ëndërroj të huajën që je bërë
Një e huaj që të ngjan ty që i ngjash gjithçkaje që dashuroj
Që është gjithmonë e re.
Ne kemi krijuar natën nga Paul Eluard
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Skulptura, Adhurimi, 1903, Stephan Sinding

Comments

Popular Posts