Nese dikush ndonje dite nga Fernando Pessoa

Nese dikush ndonje dite

Do trokase ne deren tende
Duke u shpallur si nje emisar i imi
Mos i beso kurre as qe jam une
Sepse trokitja nuk shkon me lavdine time te lavdishme
Edhe tek dera e pavertete e qiellit
Por nese ti, natyralisht dhe pa degjuar
Dikush troket, vjen tek dera jote hape
Dhe gjej dike duke pritur
Te guxosh te trokasesh
Mendoje pak
Ishte emisari im dhe une dhe vazhdimi i lavdise sime
Ne ate qe con ne deshperim dhe cfare ne ate qe deshperon
Hapja atij qe nuk guxon te trokase ne deren tende
Nese dikush ndonje dite nga Fernando Pessoa
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Imazhi, Ferri i tundimit, nga Welder Wings @welderwings

Comments

Popular Posts