Nëse do të të mund të të thoja nga W.H. Auden

Koha nuk do të të thotë asgjë veçse ta kam thënë

Koha di vetëm çmimin e asaj që ne duhet të paguajmë
Nëse do të të mund të ta thoja do të të bëja me dije
Nëse ne duhet të vajtojmë kur kllounët mbarojnë shfaqjen e tyre
Nëse ne duhet të pengohemi kur muzikantët bëjnë muzikë
Koha nuk do të thotë asgjë veçse ta kam thënë
Megjithatë, nuk ka asnjë fat për t’u rrëfyer
Sepse unë të dua më shumë nga sa mund të them
Nëse do të të mund të ta thoja do të të bëja me dije
Erërat duhet të vijnë nga diku kur ato fryjnë
Duhet të ketë arsye përse gjethet vyshken
Koha nuk do të thotë asgjë veçse ta kam thënë
Ndoshta trëndafilat duan të rriten me të vërtetë
Vizioni kërkon seriozisht që të qëndrojë
Nëse do të të mund të ta thoja do të të bëja me dije
Le të supozojmë se të gjithë luanët do të çohen dhe do të ikin
Dhe të gjithë librat dhe ushtarët do të largohen
A do të thotë koha ta kam thënë?
Nëse do të të mund të ta thoja do të ta bëja me dije
Nëse do të të mund të ta thoja do të të bëja me dije
Nëse do të të mund të të thoja nga W.H. Auden
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Imazhi, Art kolazh, Pylli i plagosur, nga @welderwings

Comments

Popular Posts