Nga Leo Tolstoy per Valeria Arsenev

Une tashme e dashuroj tek ti bukurine tende, por po filloj qe te dashuroj tek ti ate qe eshte e perjetshme dhe e cmuar - nxehtesine tende, shpirtin tend. Te bukuren mund ta shikosh dhe ta dashurosh per nje ore dhe te rreshtesh se dashuruari me po aq shpejtesi; por shpirtin duhet te mesosh ta njohesh. Besome, asgje ne kete toke nuk jipet pa mund, madje as dashuria, ndjenja me e bukur dhe me natyrale.

Nga Leo Tolstoy per Valeria Arsenev
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Ku i kam vendosur biletat, 1906, Albert Beck Wenzell

Comments

Popular Posts