Parimi i shpirtit eshte gjithashtu shendeti i trupit - Nga Alda Merini

Parimi i shpirtit eshte gjithashtu shendeti i trupit:

Shpirti dhe trupi ecin bashke, dhe kur trupi coptohet nga dhimbja shpirti ulet dhe pret me deshperim, sepse ai i perket fushave te tjera te lumturise dhe masave, duke e bere te veshtire per te qe ta kuptoje dhimbjen. Dashuria e shenjteron shpirtin dhe gjithashtu i pergjerohet atij qe te mos ta lere, sepse dashuria levron nje deshire ne trup saqe shpirti kerkon te largohet, per te shijuar nje gjendje me pak kaotike, megjithate eshte ende e vertete qe shpirti gjen tek dashuria mundesine e tij te pare per te medituar mbi vuajtjen e trupit dhe nepermjet kesaj ai fiton nje vetedije fizike.
Nga Alda Merini
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Kopesh me lulekuqe, 1907, Gustav Klimt

Comments

Popular Posts