Pas skenave nga Rumi

A mos është fytyra jote

Që kopshti adhuron?
A mos është aroma jote
Që e deh këtë kopësht?
A mos është shpirti yt
Që e ka kthyer këtë përrua
Në një lum me verë?
Qindra të kanë parë ty
Dhe kanë vdekur duke kërkuar
Në këtë kopësht
Ku ti fshihesh pas skenave
Por kjo dhimbje nuk është për ata
Që vijnë si dashnorë
Ti je e lehtë për t’u gjetur këtu
Ti je tek flladi
Dhe lumi i kësaj vere
Pas skenave nga Rumi
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts