Pemet nga Philip Larkin

Pemet po kthehen ne gjethe

Si dicka thuajse e thene
Insektet e fundit shplodhen dhe perhapen
Gjelbersia e tyre eshte nje lloj dhimbje
Mos eshte ngaqe ato lindin serish
Dhe ne plakemi? Jo, edhe ato vdesin
Marifeti i tyre i pervitshem per t’u dukur si te reja
Eshte e shkruar ne unaza kokerrizash
E megjithate keshtjellat e trazuara shkunden
Ne trashesi te plote cdo maj
Viti i shkuar ka vdekur, duket sikur thone ato
Nje fillim i ri, i ri, i ri
Pemet nga Philip Larkin
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Fotografia #suzannesaroff

Comments

Popular Posts