Poemë për një burrë të paemërt nga Dorothea Lasky

Ti më ke ndryshuar tashmë. Unë jam një top zjarri

Që po vërtitet drejt qiellit atje ku je ti
Ti mund të zgjedhësh që të mos shikosh lart, por unë jam një top gjigand portokalli
Që po spërkat fytyrën tënde
Oh shikoji ato teksa dridhen
Përmbi ty si një planet i madh që është vrarë rastësisht
Kjo dridhje gjithashtu është kaq dramatike
Nga planeti im i madh që është më i madh nga sa ke menduar ti që mund të jetë
Kështu, ti vrapon dhe fshihesh
Nën një pemë të madhe. Ajo ishte e hijshme, mendoj
Ajo pemë, megjithëse së shpejti ajo do të thahet
Në dhjetë gjarpërinj të zinj mbi fytin tënd
Dhe kur ajo ta bëjë këtë, unë do të endem siç jam gjithmonë
NJË ZONJË E HIJSHME QË ËSHTË PJESË E NJË MUZEU
ZËRASH TË UNIVERSIT TË KUJTDO QË TË TJERËT I HARROJNË
Unë do ta mbaj zërin tënd në një kuti të vogël
Dhe kur ti të vish tek unë, unë nuk do të të shikoj
Ti do të ndjesh një dorë mbi zemrën tënde kur të të jap zëri tënd mbrapsht
Tek zemra nga ka ardhur
Dhe unë nuk do të qajë gjithashtu
Edhe pse ti do të presësh që unë të qaj
Isha edhe më e mençur nga sa kishe pritur ti
SEPSE E KAM DITUR GJATË GJITHË KOHËS QË ISHE I IMI
Poemë për një burrë të paemërt nga Dorothea Lasky
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts