Poezia “Kthehu” - Nga Constantine P Cavafy

Kthehu shpesh dhe merrmë

Ndjesi e dashur, kthehu dhe merrmë
Kur kujtesa e trupit dobësohet
Dhe një dëshirë e vjetër rend sërish nëpër gjak
Kur buzët dhe lëkura mbajnë mend
Dhe duart ndiejnë sikur po prekin sërish
Kthehu shpesh dhe merrëmë natën
Kur buzët dhe lëkura mbajnë mend...
Poezia “Kthehu”
Nga Constantine P Cavafy
Përzgjodhi dhe përktheu – Enkeleda Suti
Imazhi, Art kolazh nga @apparitionethereal

Comments

Popular Posts