Serish dhe serish, Bertolt Brecht

Serish dhe serish

Shikoj kete burre
Ai nuk pi me
Dhe qesh sic bente dikur
Mendoj: gjerat po behen me mire
Prenvera po vjen, kohe te mira po vijne
Kohet qe kane ikur
Jane rikthyer serish
Dashuria po fillon serish
Shpejt gjerat do te jene sic kane qene
Serish dhe serish
Kur kam folur me te
Ai ha dhe nuk largohet
Ai flet me mua, kapelen nuk e ka me
Mendoj: do te jete mire
Kohet e rendomta kane kaluar
Ti mund te flasesh me dike, ai te degjon
Dashuria po fillon serish
Shpejt, gjerat do te jene sic kane qene
Shiu
Nuk ngjitet dot me siper
Kur nuk te dhemb
Me plaga
Te dhemb shenja
Serish dhe serish, Bertolt Brecht
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Deshperimi, 1894, Edvard Munch

Comments

Popular Posts