Sy femre nga Paul Eluard

Sy femre

Askush nuk më njeh më shumë
Se sa më njeh ti
Sytë e tu ku ne flemë
Ato të dy
I kanë bërë magji të dy orbitave të mi mashkullorë
Më të mëdha se sa netët tokësore
Sytë e tu ku unë udhëtoj
I kanë dhënë sinjale rrugëve
Drejtime të shkëputura nga toka
Në sytë e tu që na tregojnë
Vetminë tonë të pafundme
Që nuk është më shumë se sa ato që mendonjë se ekziston
Askush nuk mund të më njohë më shumë
Se sa më njeh ti
Sy femre nga Paul Eluard
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Piktura, Detaj, Orfeu, 1865, Gustave Moreau

Comments

Popular Posts