Syte e tu trishtohen nga Fernando Pessoa

Syte e tu trishtohen. Ti nuk

Po degjon cfare po them
Ato dremisin, enderrojne, veniten
Nuk degjojne. Une flas kuturu
Te them cfare te kam thene nga trishtime te pafundme
Kaq shpesh me pare...
Une mendoj se ti nuk ke degjuar kurre
Keshtu qe ti je larg ti je
Krejt papritur, nje veshtrim i zbrazet
Ti me shikon
Ende pamatshmerisht e larget
Ti fillon nje buzeqeshje
Une vazhdoj te flas
Ti vazhdon te degjosh
Vete mendimet e tua qe degjon
E buzeqeshura sa e mire aq edhe e ikur
Deri kur, nepermjet pjelles se shperdorimit te nderkohes se pasdites
Heshtje gjetheleshuese
E buzeqeshjes tende te padobishme
Syte e tu trishtohen nga Fernando Pessoa
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts