Të gjitha veprat e artit janë për të bukurën; të gjitha veprat pozitive e përfaqësojnë të bukurën dhe e ngrenë atë lart.

Të gjitha veprat e artit janë për të bukurën; të gjitha veprat pozitive e përfaqësojnë të bukurën dhe e ngrenë atë lart. I gjithë arti negativ proteston kundër mungesës së të bukurës në jetët tona. Kur vdes një trandafil i bukur, e bukura nuk vdes sepse ajo nuk është tek trëndafili. E bukura është një vetëdije e mendjes. E bukura është një përgjigje mendore dhe emocionale që ne bëjmë. Ne i përgjigjemi jetës sikur ajo të ishte e përsosur. Kur ne shkojmë në një pyll, ne nuk shikojmë pemët e kalbura të rëna. Ne frymëzohemi nga një shumësi pemësh që janë në këmbë. Ne madje dëgjojmë një heshjte kur ajo nuk është me të vërtetë e heshtur. Kur ne shikojmë një bebe të sapolindur ne themi se ai është i bukur, i përsosur. - Agnes Martin

Comments

Popular Posts