Tokesore, 1960, Arseny Tarkovsky

Nese do te ishte shkruar ne yje

Qe une duhet te shtrihem ne djepin e Zotave
Dhe do te rritesha nga nje infermiere parajserore
Mbi qumeshtin e shenjte te reve
Une do te isha Zoti i nje rryme apo i nje kopeshti
Per te ruajtur disa drithera apo varre
Por une nuk dua te jem i pavdekshem
Une jam njeri
Dhe i frikesuar nga nje fat jotokesor
Fale Zotit qe buzet e mia nuk jane qepur
Ne nje zgerdheshje
Mbi kripen dhe ithtesine e tokes
Kaq gjate
Violine Olimpiane
Une nuk dua as te qeshuren apo kengen tende
Tokesore, 1960, Arseny Tarkovsky
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Video @jvn.photo

Comments

Popular Posts