Une jam vetem por une jam gjithmone vetem - Nga Julia Prilutzky Farny

Une jam vetem por une jam gjithmone vetem

Kjo eshte e vetmja gje e vertete
Dashuria ishte nje e ftuar
Vetmia eshte gjithmone shoqeruese
Qe qendron ne krahun tim
E palekundur
E vetmja gje me siguri, e vertete
Degjoj zemren time, kambane e vjeter
Qe perkulet dhe qe godet
Qe kercen nga tempujt
Dhe nga prapa qafes
Dhe tek goja dhe tek gishterinjte
Eshte e vertete, kam frike
Frike nga te mos qenit e afte per te bertitur
Papritur
Eshte shume vone
Per nje lutje
Zakonet i mbysin fjalet
Dhe zgjasin mosmarreveshjet
Ah, kaq shume gjera do te fshihen
Te humbura, pa kujtese
Kaq shume gjera qe nuk jane thene
Kaq shume xheste
Nga Julia Prilutzky Farny
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Perendimi, 1830-35, Caspar David Friedrich

Comments

Popular Posts