Vërtetësia nga Paul Eluard

Nëse flas është që të të dëgjoj ty më qartësisht

Nëse dëgjoj jam i sigurt se të kuptoj
Nëse ti buzëqesh është mirë të hysh tek unë
Nëse buzëqesh do të shikoj të gjithë botën
Nëse të përqafoj është për të zgjeruar veten
Nëse jetojmë çdo gjë do kthehemi në gëzim
Nëse të lë, ne do ta mbajmë mend njëri-tjetrin
Duke të lënë ty ne do të rigjehemi sërish.
Vërtetësia nga Paul Eluard
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Imazhi, Puthje tek floket, Edvard Munch

Comments

Popular Posts