Vetevrasja nga Jose Luis Borges

Asnje yll i vetem nuk do te mbetet ne nate

Nata nuk do te mbetet
Une do te vdes, dhe me mua
Pesha e universit te patolerueshem
Do t’i fshi piramidat, medalionet
Kontinentet dhe fytyrat
Do ta fshi te shkuraren e grumbulluar
Do ta bej historine pluhur, pluhurin e pluhurit
Tani po shikoj perendimin e fundit
Po degjoj zogun e fundit
Ia le amanet asgjene askujt
Vetevrasja nga Jose Luis Borges
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti.

Comments

Popular Posts