Zonjës time poezi nga Alfonsina Storni

Hodha këtu tek këmbët e tua, mëkatare

FYTYRËN TIME TË ERRËT KUNDËR TOKËS TËNDE BLU
TI VIRGJËRESHA MIDIS USHTRIVE TË PEMËVE TË PALMAVE
QË NUK PLAKEN KURRË SI NJERËZIT
Unë nuk guxoj të shikoj sytë e tu të dëlirë
Apo të guxoj të prekë dorën tënde të magjishme
Unë shikoj pas meje dhe një lumi vërshues që
Më thërret fajësisht kundër teje
ME NJË PREMTIM PËR TË NDREQUR RRUGËT E MIA NËPËRMJET
HIJESHISË TËNDE HYJNORE, UNË VENDOS PËRUNJËSISHT MBI
BUZËN TËNDE NJË DEGËZ TË VOGËL TË GJELBËR
Sepe unë nuk do të kisha mundur dot të jetoja
Larg hijes tënde, qëkur ti më verbove
Që në lindje me vulën tënde të furishme
Zonjës time poezi nga Alfonsina Storni
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Imazhi, Askush nuk fluturon afer diellit nga @fatihgozenc

Comments

Popular Posts