Breshkat ishin ende bashke, dhe mesazhi i dy dashnoreve mund te lexohej ne guacke.

Breshkat ishin ende bashke, dhe mesazhi i dy dashnoreve mund te lexohej ne guacke.

Mesazhi i burrit thoshte: “Ti je si vajza qe nuk ngrihet kurre heret, dhe kur ajo u martua ne fshatin fqinje dhe i duhej ta bente kete per here te pare, ajo pa ngricen ne fusha, dhe i tha vjehrres se saj: Kjo nuk ekziston ne fshatin tone. Si ajo, ti gjithashtu mendon se ne bote nuk ka dashuri, sepse ti nuk je zgjuar kurre heret mjaftueshem per ta gjetur ate, edhe pse dashuria eshte aty cdo mengjes.”
Mesazhi i gruas ishte me i shkurter, ajo kishte vetem pak fjale: “Atdheu im eshte heshtja, fryma ime duhet te jete e heshtur. Une po ulem ne emrin tim si rremtari ne varken e tij. Te urrej kaq shume.” - Milorad Pavic
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts