Vete fjala “geisha” do te thote “artiste”. Dhe te jesh nje geisha do te thote te te gjykojne si nje veper arti ne levizje.

Mameha: Mbaj mend, Chiyo, geishat nuk jane kurtizane. Dhe ne nuk jemi gra. Ne shesim aftesite tona, jo trupat tane. Ne krijojme nje bote tjeter sekrete. Nje vend vetem me bukuri. Vete fjala “geisha” do te thote “artiste”. Dhe te jesh nje geisha do te thote te te gjykojne si nje veper arti ne levizje.

Filmi, Kujtimet e nje geishe, 2005, regjia Rob Marshall

Comments

Popular Posts