Michelangelo Antonioni ka thene “Ngjyra e shegeve” e Sergei Parajanov-it eshte nje perfeksion i mahnitshem deri ne stomak. Sipas meje ai eshte nje nga regjizoret me te mire ne bote.

Michelangelo Antonioni ka thene “Ngjyra e shegeve” e Sergei Parajanov-it eshte nje perfeksion i mahnitshem deri ne stomak. Sipas meje ai eshte nje nga regjizoret me te mire ne bote.

Parajanov ka thene: Une besoj se ti lind regjizor, nje regjizor nuk mund te trajnohet, madje as ne shkollat e filmit. Dirigjimi eshte ne fakt e verteta e transformuar ne imazhe te vuajtjes, shpreses, dashurise dhe se bukures. Ju nuk mund ta vleresoni vepren e nje artisti nese nuk kuptoni jeten e tij.
Fragmente nga Asia House, Unravelling Sergei Parajanov’s Masterpiece: The Color of Pomegranates (Zberthimi i Kryevepres se Sergei Parajanov: Ngjyra e shegeve), bisede me Nauritza Matossian, 2019

Comments

Popular Posts