Ne do heqim deshperimin dhe dhimbjen e dashurise. Zoterinj, ne do t’i rikthejme asaj deliresine e qelibarte, paqen e parajses se humbur.

William Wilson: Thuhet, zoterinj, se zemra eshte vendi ku ulen emocionet, pasionet. Me te vertete. Por pervoja tregon se ajo eshte vendi i kujdeseve tona. Bujaria e saj e vetme qendron tek vuajtja qe ajo fal. Keshtu, kur presim brinjet, kur ndajme diafragmen, dhe kur palosim nga prapa ate qe quhet kafaz i brinjeve, ne mund ta clirojme pacienten nga mjerimet e saj. Doktori eshte nje bamires. Keshtu ne do ta clirojme ate. Se bashku me zemren e saj...

Ne do heqim deshperimin dhe dhimbjen e dashurise. Zoterinj, ne do t’i rikthejme asaj deliresine e qelibarte, paqen e parajses se humbur.
Filmi ‘Shpirtrat e te vdekurit’, 1968, regjia Federico Fellini, Louis Malle, Roger Vadim

Comments

Popular Posts