Piktoria Cecily Brown punon ne kryqezimin ndermjet figuracionit dhe abstraksionit.

Piktoria Cecily Brown punon ne kryqezimin ndermjet figuracionit dhe abstraksionit. Ajo i mbush telajot e saj monumentale me intimitetet e trupave njerezore dhe penelatave virtuoze, gjestiale te cilat zberthejne pak a shume skena te frymezuara nga historia e artit. Brown frymezohet nga nje sere piketa kompozionale duke perfshire planet formale te Neoklasicizmit, gjallerine e Ekspresionizmit Abstrakt te tille si Willem de Kooning, dhe format perndjekese, te fragmentuara te Francis Bacon. Pikturat e saj kthehen ne evokime intense, kaleidoskopike te atmosferes dhe pervojave te trupit. Artistia ka studiuar ne Shkollen e Artit Slade. Ajo fitoi fame si nje nga Artistet e Reja Britanike, edhe pse ajo i mbajti pikturat e saj te ndara nga levizja. Formalizmi i fuqishem i Brown beri qe ajo te fitonte fansa ne te gjithe boten duke ekspozuar ne Nju Jork, Londer, Hong Kong, dhe Berlin. Veprat e saj jane pjese e koleksioneve ne Muzeun Britanik, Muzeun e Artit Modern, Tate, Muzeun Whitney te Artit Amerikan, dhe midis te tjerash ne Muzeun der Moderne Salzburg. Brown edhe vizaton gjithashtu. Ajo renditet mes artisteve me te shtrenjta dhe eshte shitur per nje cmim me shtate shifra ne tregun dytesor.

Piktura, Rrefimet e nje pastruesi xhamash, 2000, Cecily Brown
Via @canvas.tube

Comments

Popular Posts