Poezia “Autobiografike” - Nga Erica Jong

Dashnori në këto poema

Jam unë Doktor Dashuria Shfaqet si Bashkëshort, dashnor Analist dhe muzë At, bir Madje edhe Zot Dhe sigurisht si Vdekje Të gjitha këto janë të vërteta Njeriu nga i cili kthehesh Në errësirë Është shumë njerëz Ky është një sekret i hapur Që ndajnë gratë E megjithatë, bien dakord ta fshehin Sikur Të mund ta fshehnin atë më pas Nga vetvetja UNË NUK DO TË FSHIHEM UNË SHKRUAJ NË NUDO Unë emërtoj emra UNË JAM UNË EMRI I DOKTORIT ËSHTË DASHURIA Poezia “Autobiografike” Nga Erica Jong Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts