Poezia “Bota ishte ne fytyren e se dashures” - Nga Rainer Maria Rilke

Bota ishte ne fytyren e se dashures

Por papritur ajo u zbraz dhe nuk ishte me
Bota eshte jashte, bota nuk mund te kapet
Perse nuk e piva une boten
Nga fytyra e mbushur, e se dashures
Teksa po e ngrija tek buzet e mia
Kaq afer sa nuk mund ta shijoja dot?
Ah, une piva
Piva cmendurisht
Por edhe une u mbusha po ashtu
Me shume bote
Duke pire
U mbarova edhe vete
Poezia “Bota ishte ne fytyren e se dashures”
Nga Rainer Maria Rilke
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Skulptura, Dhimbja nga #stanislawszukalski

Comments

Popular Posts