Poezia “Bukë e ngrohtë” - Nga Erica Jong

Duke u ngritur në mëngjes

Si bukë e ngrohtë
Nga një shtrat
Në Amerikë
Aroma
E furrës sime
Të arrin ty
Në Itali
Duke u tundur në varkën tënde
Afër Ponte Longo-s
Duke çarë nëpër vezullimin
E dritëhënës së djeshme
Në kanalin tënd
Të goditur nga dielli
Furrtari im i shijshëm
Je ti
Që e ke bërë
Këtë bukë të nxehtë
Të ngrihet
Je ti
Që e ke ndarë fetën
Dhe e ke lyer me gjalp
Iu luta hënës
Që vijëzonte lagunën e qetë
Me ushqimin e saj shpirtëror bluqielli
U luta për ty
Që të lundroje në jetën time
Duke ndarë ujërat
Duke i bërë ato të plota
Dhe ja tek erdhe
Gjysëm Kapiten, gjysëm Furrëtar
Aroma e ngrohtë e bukës
Kapërcen oqeanët
që ne ndajmë
Poezia “Bukë e ngrohtë”
Nga Erica Jong
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts