Poezia “Cfare mbijeton” - Nga Rainer Maria Rilke

Kush thote se gjithcka duhet te zhduket?

Kush e di, ndoshta fluturimi i zogut plaga mbetet
Dhe ndoshta lulet mbijetojne
Si perkedhelje tek ne
Ne token e tyre
Nuk eshte gjesti qe zgjat
Por ai te vesh ty serish ne armature te arte
Nga gjinjte tek gjunjet
Dhe beteja ishte kaq e paster
Saqe nje engjell e vesh pas teje
Poezia “Cfare mbijeton”
Nga Rainer Maria Rilke
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Skulptura, Burri me mantel te gjate nga #stanislawszukalski

Comments

Popular Posts